Termeni și Condiții de utilizare / Politică de Confidențialitate și Protecția Datelor – GDPR

 

1. VALOAREA LEGALĂ A ACESTOR REGULI DE UTILIZARE:

În continuare, S.C. Inova Systems Apps S.R.L., cu sediul în Bulevardul Timisoara, nr. 52, incinta Comprodcoop, Sector 6, Bucuresti, CUI: RO32238990 și J40/11353/2013, deținătoarea CarShineApp vă prezintă Regulile de Utilizare în baza cărora vă pune la dispoziţie serviciile oferite prin intermediul platformei administrate de noi, precum şi condiţiile în care vi se permite înregistrarea dumneavoastră în aplicaţie şi utilizarea acesteia.

Înregistrându-vă pe site/aplicaţie şi utilizând serviciile oferite de către noi vă manifestaţi acordul în sensul acceptării acestor condiţii, fapt care generează un contract valabil din punct de vedere legal între dumneavoastră pe de o parte, în calitate de utilizator şi noi, pe de altă parte, în calitate de furnizor de servicii de intermediere.

Oricare dintre aceste condiţii de organizare, funcţionare şi utilizare a site-ului şi a aplicaţiei pot fi modificate de către furnizor, fără o înştiinţare prealabilă din partea CarShineApp, în acest sens utilizatorilor revenindu-le obligaţia de a se informa periodic cu privire la modificările eventual survenite. Utilizarea serviciilor oferite de furnizor, ulterior intervenirii modificărilor, reprezintă o acceptare tacită a acestora din partea utilizatorului. Prin prezenta clauză, CarShineApp își rezervă dreptul de a modifica periodic termenii și condițiile de utilizare a serviciilor și a programelor oferite.

Dacă nu doriţi să vă constituiți în parte contractuală şi să vă asumaţi prezentele condiţii, vă rugăm să nu folosiţi serviciile CarShineApp.

În continuare utilizatorul acceptă că utilizarea aplicaţiei şi a serviciilor CarShineApp implică trei părţi, respectiv: utilizatorul, CarShineApp (furnizor de servicii de intermediere între utilizator şi spălătoriile auto partenere) şi spălătoriile auto partenere (furnizori de servicii în domeniul curăţării autoturismelor, cu care CarShineApp are o colaborare materializată prin aplicaţie).

CarShineApp furnizează exclusiv servicii de intermediere în materie de spălare şi curăţare autoturisme. CarShineApp nu oferă şi nu prestează servicii de spălătorie şi curăţare auto. Totodată, CarShineApp nu garantează oferirea de către spălătoriile auto partenere a serviciilor promise de acestea prin campanii publicitare ori de marketing şi nici nu răspunde pentru calitatea serviciilor oferite de către acestea.

În continuare, înainte de a vă înregistra în aplicaţia CarShineApp, aţi citit şi sunteţi de acord că există un risc privind serviciile puse la dispoziţie de spălătoriile auto partenere şi că CarShineApp nu are nicio responsabilitate pentru producerea unui astfel de risc.

De asemenea, sunteţi de acord că folosirea serviciilor disponibile pe aplicaţia CarShineApp este opţiunea dumneavoastră, utilizarea desfăşurându-se pe riscul dumneavoastră.

Sunteţi de acord cu faptul că CarShineApp nu poate fi ţinut responsabil pentru reţeaua de telecomunicaţii şi serviciile de acces la internet necesare pentru a accesa şi folosi aplicaţia CarShineApp, iar acesta nu are nicio vină cu privire la orice deficienţă izvorâte de aici.

CarShineApp nu poate fi ţinut responsabil pentru nicio pagubă, indiferent de natura ei sau de persoana păgubită, pricinuită prin utilizarea defectuoasă a serviciilor aplicaţiei CarShineApp.

Sunteţi de acord cu faptul că vi se solicită să ne furnizaţi detalii despre dumneavoastră pentru folosirea serviciilor puse la dispoziţie de aplicaţia CarShineApp. Aceste informaţii vor fi utilizate doar conform dispoziţiilor Legii nr. 677/2001 cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, dispoziţii coroborate cu dispoziţiile cuprinse în Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date

Aţi luat cunoştinţă şi sunteţi de acord că CarShineApp şi orice software folosit în legătură cu serviciile sale („programe”) conţin informaţii confidenţiale şi aflate sub protecţia drepturilor de proprietate intelectuală şi sunt protejate de legile privind dreptul de proprietate intelectuala, industriala si alte legi aplicabile. De asemenea, CarShineApp sau orice alt derivat din acest cuvânt, precum şi emblema, logo-ul şi orice alte derivate care pot induce un risc de confuzie cu CarShineApp reprezintă mărci înregistrate şi se bucură de protecţia conferită de normele aplicabile în domeniu la nivel internaţional.

2. REGULAMENTUL DE UTILIZARE AL APLICAŢIEI

2.1. Utilizatorul Șofer – după ce se înscrie în platforma (aplicația CarShineApp) – cu o adresă de email și o parolă unice, poate vedea toate spălătoriile din rețeaua noastră (atât pe hartă, cât și ca listă) cu principalele date: adresa, localizare, program, denumire etc.

După ce a selectat o spălătorie (face click pe iconița acesteia) utilizatorul șofer are posibilitatea să aleagă vizualizarea rutei (cu ajutorul unui navigator pe telefonul său mobil) sau să facă o rezervare (în cazul în care respecitva spălătorie permite rezervări).

Dacă alege navighere către spălătorie selectată, este sufient să apese butonul ”Navigare” din fereasta cu detaliile spălătoriei respective. Va fi redirecționat către navigatorul implicit instalat pe telefonul său mobil. Pentru o funcționalitate sigură recomandăm utilizarea navigatoarelor native: Google Maps, respectiv Apple Maps.

Dacă alege realizarea unei rezervări, se va deschide fereastra cu un formular cu datele pentru rezervare. Câmpurile afișate: șofer, număr de înmatriculare, marca mașinii, modelul mașinii, ziua și ora rezervării vor fi precompletate cu datele din profilul utilizatorului. Însă acesta le poate modifica. Câmpurile obligatorii sunt: numărul de înmatriculare al mașinii, ziua și ora rezervării. După confirmarea datelor introduse în formularul de rezervare, utilizatorul primește un mesaj de confirmare. Costul unei rezervări este de 10 lei.

Programarea se poate anula gratuit cu 24 de ore înainte de data și ora rezervării. Atenție: sunt permise doar 2 anulări gratuite într-o lună.

O rezervare permite realizarea unei singure programări și spălări.

Lista cu toate rezervările se poate vizualiza în Secțiunea ”Rezervări” din Meniul mobil.

Clientul poate face rezervari și pentru alte mașini. Clientul are posibilitatea să trimită rezervarea făcută unui alt șofer folosind canalele pe care le permite telefonul său mobil, la categoria ”Share” - SMS, Email, WhatsApp, Facebook etc.

Atunci când este vizualizat codul QR al unei rezervări valabile, aceasta poate fi trimis (sub forma unui link securizat) unei alte persoane prin intermediul aplicațiilor de Share instalate pe telefon. Astfel, utilizatorul șofer poate face cadou o rezervare și o spălare unei alte persoane. Atenție: codul QR poate fi folosit doar o singură dată și numai la spălătoria pentru care a fost generat – spălătoria selectată.

La sfârșitul lunii, utilizatorul șofer, dacă își introduce datele de facturare, în câmpul ”Factura” din Secțiunea ”Cont utilizator” din meniul mobil, își poate primi pe email factura aferentă tuturor rezervărilor și spălărilor efectuate din luna anterioară.

NOTĂ: În cazul în care utilizatorul nu mai folosește aplicația timp de 12 luni, și nu solicită în acest interval restituirea banilor care se mai află în conturile aplicației CarShineApp, contul său este șters și banii respectiv vor fi donați societății care administrează platforma și aplicația CarShineApp.

Marja de eroare – Spălătoriile partenere trebuie să aştepte clientul (utilizator CarShineApp) cu boxa disponibilă. Dacă clientul întarzie spălătoria se angajează să îl aştepte pe acesta încă 10 minute. Dacă clientul vine până expiră aceste 10 minute, va fi primit în boxă şi programarea va fi reuşită.

Dacă clientul nu vine în 10 minute de la ora prestabilită, spălătoria poate să atribuie boxa altui client.

În anumite circumstațe, spălătoria poate întârzia preluarea clientului cu maximum 10 minute. Dacă spălătoria îi va atribui clientului CarShineApp prima boxă care se eliberează după ce acesta ajunge, în intervalul de 10 minute, programarea va fi considerată reușită.

Comision – suma încasată de spălătorie, suplimentar faţă de preţul serviciilor de curăţare, de la clienţii CarShineApp care au avut o programare neanulată. Comisionul este încasat de aplicația CarShineApp, pentru sine şi pentru spălătorie pentru fiecare autoturism curăţat în cadrul unei programări reuşite, indiferent dacă un client efectuează mai multe programări neanulate sau în cadrul unei programări reuşite curăţă mai multe autoturisme.

2.2. Utilizatorul spălătorie – este spălătoria care a primit de la administratorul aplicației CarShineApp un cod de activare pentru aplicația / modulul spălătorii.

Utilizatorul spălătorie se obligă să primească clientul care a făcut o rezervare neanulată, la data și ora rezervării.

Utilizatorul spălătorie este obligat să verifice autenticitatea rezervării prin scanarea codului oferit de client, folosind modulul de ”Scanare cod QR” din meniul fix (aflat în partea de jos a ecranului aplicației CarShineApp).

3. TERMENII ŞI CONDIŢIILE PRIVIND PROCESAREA DE BANI – POLITICA DE TRANSFER ŞI SCHIMB VALUTAR

Comisionul se va reţine de către administratorul aplicației CarShineApp auto în cazul programărilor neanulate şi pentru serviciile care se comisionează, în funcţie de valoarea acestora.

4. POLITICA DE CONFIDENŢIALITATE

Pentru a putea folosi serviciile furnizate de către CarShineApp, vă obligaţi să:

 • Furnizaţi date adevărate, exacte şi complete despre dumneavoastră, aşa cum vi se cer în formularul de înregistrare al utilizatorului pe aplicaţia CarShineApp.
 • Menţineţi şi înnoiţi, atunci când situaţia o cere, datele de înregistrare pentru a fi adevărate, exacte şi complete.

Dacă veţi furniza date şi informaţii care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, CarShineApp îşi rezervă dreptul de a suspenda sau desfiinţa contul dumneavoastră, de a refuza toate încercările dumneavoastră curente sau viitoare de folosire a aplicaţiei CarShineApp, precum şi de a refuza onorarea obligaţiilor care îi revin faţă de acest utilizator.

Orice încetare a accesului dumneavoastră la serviciile aplicaţiei CarShineApp, în urma nerespectării oricărei reguli din Regulile de Utilizare poate fi efectuată fără o avertizare anticipată şi luaţi la cunoştinţă şi sunteţi de acord că CarShineApp poate dezactiva sau şterge imediat contul dumneavoastră din cadrul aplicaţiei CarShineApp.

CarShineApp nu va fi răspunzător faţă de dumneavoastră sau orice terţă parte în orice mod pentru interzicerea şi/sau ştergerea contului şi a accesului la serviciile puse la dispoziţie prin intermediul site-ului.

Fiecare cont trebuie să fie accesat printr-o combinaţie unică a unui ID de utilizator, o parolă unică şi secretă şi alte metode opţionale de autentificare, denumite împreună Date de Autentificare.

Utilizatorul este obligat să îşi ţină secrete şi confidenţiale Datele de Autentificare tot timpul şi să facă toate eforturile să-şi protejeze confidenţialitatea. Orice utilizare neautorizată a Datelor de Autentificare este doar responsabilitatea Utilizatorului şi se va considera că cel care a acţionat a fost Utilizatorul. Orice responsabilitate care va decurge dintr-un asemenea caz va fi doar a Utilizatorului.

În timpul creării unui cont pe aplicaţia CarShineApp va trebui să ne furnizaţi unele date cu caracter personal, printre care (adresa de e-mail, numar de telefon), precum şi alte informaţii care pot fi considerate ca fiind date cu caracter personal cum ar fi numarul de la masina. Aceste date pot fi folosite pentru verificarea legitimităţii dumneavoastră în faţa unor terţe părţi cum ar fi instituţiile financiare, agenţiile de verificare a creditului, autorităţi abilitate sau instanţe judecătoreşti, pentru a vă putea oferi servicii de calitate, pentru protejarea intereselor dumneavoastră, ale aplicaţiei CarShineApp sau ale celorlalţi utilizatori.

CarShineApp, alţi membrii ai grupului nostru, persoanele sau site-urile afiliate nouă, sau terţe părţi care furnizează servicii în numele nostru vor utiliza informaţiile care reprezintă date cu caracter personal, cu respectarea legii, doar în scopuri precum:

 • pentru confirmarea încheierii tranzacţiei cu spălătoria auto parteneră CarShineApp,
 • pentru a furniza servicii de calitate, specifice aplicaţiei CarShineApp,
 • în scopul identificării şi verificării utilizatorului,
 • analize şi cercetări statistice,
 • cercetare şi dezvoltare,
 • marketing, cercetări de piaţă şi profil client
 • analize date,
 • pentru a se conforma prevederilor legale sau hotărârilor judecătoreşti.
 • informaţiile care reprezintă date cu caracter personal ale utilizatorilor pot fi dezvăluite de către CarShineApp doar în anumite condiţii precum:
 • cu acordul utilizatorului,
 • dacă acest lucru ne este cerut de către o instituţie competentă în acest domeniu sau printr-o prevedere legală,
 • dacă CarShineApp consideră că o asemenea acţiune este necesară pentru a ne conforma cu o anume lege sau cu un proces legal în care suntem implicaţi,
 • pentru a ne proteja şi apăra drepturile sau proprietatea,
 • în favoarea oricărui organism de reglementare, licenţiere sau autoritate
 • către orice companie de management al plăţilor sau de colectare a datoriilor angajată de noi pentru a rezolva plăţi sau procese de colectare către şi de la Utilizatori
 • către terţe părţi care furnizează servicii către noi sau în numele nostru, către orice terţă parte care ne cumpără pe noi, afacerea noastră sau orice parte din noi sau din afacerea noastră.
 • Către terţe părţi însărcinate să verifice posibilele încălcări ale prezentelor reguli de utilizare sau a oricărui alt regulament din cuprinsul aplicaţiei CarShineApp sau a vreunei dispoziţii legale.

Prin urmare, site-ul poate fi obligat să divulge informaţii cu caracter personal către terţi, şi i se poate interzice să vă notifice despre acest fapt.

Noi sau alţi membri ai grupului nostru de colaboratori îţi pot trimite ocazional informaţii despre evenimente şi ştiri privind noi servicii şi pentru a vă putea oferi servicii de asistenţă de calitate.

Vom utiliza numele dumneavoastră în campanii publicitare sau promoţionale doar cu acordul expres al dumneavoastră.

În unele situaţii, CarShineApp procesează informaţii cu caracter personal în afara ţării dumneavoastră.

Luăm măsuri de securitate adecvate pentru protecţia împotriva accesării, a modificării, a divulgării sau a distrugerii neautorizate a datelor. Aici sunt incluse analize interne ale practicilor noastre de colectare, stocare şi procesare a datelor şi ale măsurilor noastre de securitate, inclusiv măsurile corespunzătoare de criptare şi măsurile de securitate fizică menite să asigure protecţia împotriva accesului neautorizat la sistemele pe care stocăm date personale.

Accesul la informaţiile personale este limitat la angajaţii CarShineApp, la contractanţii şi agenţii care sunt îndreptăţiţi să deţină aceste informaţii pentru a le procesa în numele nostru. Aceste persoane sunt supuse unor obligaţii de confidenţialitate şi li se pot aplica măsuri disciplinare, inclusiv concedierea şi urmărirea penală, în cazul în care nu respectă aceste obligaţii.

În cazul cererilor formulate de către utilizatori sau de către terţi de a accesa anumite date cu caracter personal, indiferent ale cui sau în ce scop, CarShineApp poate refuza să onoreze astfel de solicitări care sunt nejustificate, repetitive sau sistematice, care implică un efort tehnic disproporţionat, care pun în pericol intimitatea altor persoane sau funcţionarea site-ului, ori care nu au niciun fel de utilitate practică sau pentru care accesul nu este necesar.

CarShineApp îşi rezervă dreptul de a verifica identitatea utilizatorilor comparând datele introduse de aceştia cu alte date, deţinute de CarShineApp sau de terţe persoane sau instituţii, precum şi apelând la instituţii sau autorităţi abilitate în domeniu.

Notificări de confidențialitate pentru utilizatorii CarShineApp, conform Regulamentului general european privind protecția datelor („GDPR”)

Politică de Confidențialitate pentru utilizatorii CarShineApp (GDPR)

15 iunie 2019

 

Informațiile pe care vi le oferim în acest document oferă detalii despre abordarea noastră în ceea ce privește prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal și a drepturilor dumneavoastră în baza prevederilor legislației de protecţia datelor în legătură cu utilizarea aplicației noastre de programări la spălătoriile auto (aplicația „CarShineApp”).

Datele cu caracter personal prelucrate depind în foarte mare măsură de serviciile sau produsele pe care le utilizați.

Sumar:

 1. Informații privind operatorul de date
 2. Scopurile prelucrării și categorii de date prelucrate
 3. Temeiul prelucrării
 4. Prestatori de servicii de prelucrare și activitatea de prelucrare în țările aflate în afara Spațiului Economic European
 5. Drepturile dumneavoastră
 6. Perioada de retenție

 

1. Informații privind operatorul de date

Operatorul de date, conform prevederilor art. 4 pct. 7 GDPR pentru utilizatorii de pe teritoriul României:

S.C. Inova Systems Apps S.R.L.

Adresa: Bulevardul Timisoara, nr. 52, incinta Comprodcoop, Sector 2, Bucuresti

Telefon: +4021.777.01.36

Adresă de e-mail: suport@CarShineApp.ro

Cel mai simplu mod de a contacta responsabilul de protecția datelor este să trimiteți un e-mail la suport@CarShineApp.ro.

2. Scopurile prelucrării și categorii de date prelucrate

Prin prezenta ne propunem să vă informăm cu privire la diversele tipuri de date cu caracter personal pe care le prelucrăm și scopurile în care facem acest lucru.

2.1 Programarea la spalatorie

Aplicația CarShineApp vă permite să programați o spălare auto prin intermediul nostru la Spălătoriile partenere. Trebuie să furnizați date cu caracter personal pentru a utiliza aplicația CarShineApp și pentru a putea realiza programarea, date pe care le prelucrăm pentru a presta serviciul respectiv. Informațiile suplimentare facultative sunt marcate ca atare.

În contextul serviciului de programare la spălătoriile partenere, următoarele date cu caracter personal vor fi prelucrate în conformitate cu prevederile art. 6 alin. (1) lit. (b) GDPR în vederea desfășurării contractului:

Nume și prenume, adresă de e-mail și număr de telefon, adresa și datele carții de identitate, CUI, CIF, Nr. reg. com. (pentru spălătorii / firme) - în cazul în care solicitați emiterea facturii fiscale lunare. Se prelucrează și datele localizării dumneavoastră GPS reale și locația indicată de dumneavoastră pe harta la momentul plasării comenzii, coordonatele de start și de destinație ale cursei dumneavoastră, informații privind dispozitivul dumneavoastră (ID-ul dispozitivului.firebase token) și parola pe care ați selectat-o (în formă criptată).

Adresele predefinite de dumneavoastră sunt opționale și vor fi prelucrate doar dacă sunt introduse.

Poza de profil este opțională și va fi prelucrată doar dacă sunteți autentificat în aplicație cu Facebook.

La momentul înregistrării, datele dumneavoastră cu caracter personal sunt fie introduse (de ex., numele), fie primite direct de la dispozitivul dumneavoastră (de ex., locația GPS). Va trebui sa activați transmiterea locației dumneavoastră GPS prin intermediul sistemului de operare al dispozitivului dumneavoastră (de ex., smartphone, tabletă etc.). Avem nevoie de coordonatele GPS ale locației dumneavoastră pentru a vă putea oferi cele mai apropiate spălătorii disponibile corelat cu poziția dumneavoastră.

Vom transmite datele locației GPS, numărul mașinii și numele Spălătoriei care a acceptat programarea pe care ați comandat-o, în scopuri de identificare. După acceptarea comenzii dumneavoastră, Spălătoria sau operatorul va primi numele dumneavoastră în scopuri de identificare, și în special pentru a se putea asigura că preia comanda corectă. În acest scop, Spălătoria sau operatorul vă va întreba cum vă numiți sau va verifica numărul de înmatriculare al mașinii la momentul în care va prezentați la programare.

Nu puteți să vă programați la spălătoriile auto prin intermediul nostru dacă nu vă putem prelucra datele cu caracter personal indicate mai sus. Acest lucru nu se aplică informațiilor opționale.

2.2 Plată

Puteți plăti comenzile comandate prin intermediul nostru în numerar la fiecare spaltorie partenera. Prelucrarea datelor locației dumneavoastră GPS are loc pentru protecția dumneavoastră și a noastră împotriva posibilelor fraude in baza prevederilor art. 6 alin. (1) lit. f) GDPR, pentru a proteja interesele dumneavoastră și ale noastre (de ex., împotriva tarifelor suplimentate în mod fraudulos). Pentru orice reclamații legate de plăți vă rugăm să ne contactactați la suport@CarShineApp.ro.

2.3 Eliminarea erorilor, servicii pentru clienți și îmbunătățirea funcționalității

Pentru a putea elimina erorile din cadrul aplicației CarShineApp, pentru a răspunde anumitor solicitări specifice ale clienților cu privire la funcționalitățile sau la serviciile de programare la spălătoriile auto și pentru a adapta aplicația CarShineApp la nevoile pasagerilor, următoarele date cu caracter personal sunt prelucrate în vederea îndeplinirii contractului conform prevederilor art. 6 alin. (1) lit. b) GDPR:

nume și prenume, utilizator, adresă de e-mail, facebook_id, facebook_access_token, parola criptata, număr de telefon mobil, locația dumneavoastră GPS reală la momentul plasării comenzii, locația indicată de dumneavoastră pe harta, adresele predefinite de dumneavoastră, coordonatele de start și de destinație ale cursei

Dacă ne este suficient, lucrăm cu date anonimizate sau agregate, și nu cu date cu caracter personal.

2.4 Noutăți și oferte personalizate

Veți primi oferte și publicitate din partea noastră dacă v-ați exprimat acordul pentru a primi noutăți și oferte personalizate (publicitate, vouchere și promoții) și pentru a vizualiza mesaje publicitare bazate pe utilizarea aplicației („retargeting”) în timpul procesului de înregistrare, sau ulterior, în profilul dumneavoastră din aplicație. Ne referim aici la scrisori informative nepersonalizate (trimise tuturor clienților) și personalizate (trimise doar dumneavoastră pe baza unei analize a frecvenței utilizării aplicației CarShineApp) trimise electronic prin e-mail, SMS, MMS, mesaje în aplicație, mesaje push către dispozitivul dumneavoastră (smartphone, tabletă, PC etc.). Pentru a vă trimite publicitate personalizată, vom prelucra datele de utilizare a aplicației de către dumneavoastră. Datele de utilizare a aplicației sunt informații referitoare la numărul de instalări, înregistrări și curse. Pe baza acestor date veți primi oferte speciale și mesaje publicitare din partea noastră.

În acest sens, vom prelucra următoarele date cu caracter personal conform prevederilor art. 6 alin. (1) lit. (a) GDPR:

nume și prenume, adresă de e-mail, adresele predefinite de dumneavoastră, număr de telefon mobil, poză de profil (opțional), metodă de plată, data înregistrării, limba setată, profilul CarShineApp(persoană fizică sau juridică), versiunea aplicaţiei CarShineApp, detaliile de autentificare, datele de localizare GPS la momentul comandării și finalizării unei curse, IMEI dispozitiv, IDFA (Ad-ID, identificatorul Apple pentru publicitari), GAID (identificator publicitate Google), adresă IP și datele de utilizare (frecvență de utilizare, informații cu privire la numărul de instalări ale aplicației, numărul de înregistrări și cel de comenzi).

Dacă nu doriți să primiți noutățile și ofertele personalizate menționate, vă puteți retrage oricând consimțământul. Bineînțeles, ca alternativă ne puteți contacta prin e-mail la suport@CarShineApp.ro sau trimițând o scrisoare informală la adresa Bulevardul Timisoara, nr. 52, incinta Comprodcoop, Sector 2, Bucuresti.

Vă rugăm să luați în calcul că retragerea și modificările aferente sunt valabile doar pe viitor (nu și retroactiv) și vor intra în vigoare sau vor fi implementate în cel mult 48 de ore de la retragerea consimțământului. Această întârziere se datorează unor rațiuni tehnice ce nu permit implementarea mai rapidă.

2.5 Studii și chestionare

Dacă v-ați exprimat acordul pentru primirea de studii și chestionare în cadrul procesului de înregistrare sau ulterior, în profilul dumneavoastră din aplicația CarShineApp, sub „Setări date personale”, și ați operat controlerul de acolo, vă vom contacta după o cursă sau în orice alt moment în contextul studiilor și chestionarelor nepersonalizate sau personalizate (trimise doar dumneavoastră și bazate pe o analiză a frecvenței utilizării aplicației CarShineApp) trimise electronic (e-mail, SMS, MMS, mesaje în aplicație, mesaje push) și vă vom solicita participarea. În acest sens, vom prelucra următoarele date cu caracter personal conform prevederilor art. 6 alin. (1) lit. a) GDPR:

nume și prenume, adresă de e-mail, adresele predefinite de dumneavoastră, număr de telefon mobil, poză de profil (opțional), metodă de plată, data înregistrării, limba setată, profilul CarShineApp (persoană fizică sau juridică), versiunea aplicației CarShineApp, detaliile de autentificare, datele de localizare GPS la momentul comandării și finalizării unei curse, IMEI dispozitiv, adresa IP, datele de utilizare (frecvență de utilizare, informații cu privire la numărul de instalări ale aplicației, numărul de înregistrări și cel de curse de taxi).

Dacă nu doriți să fiți contactat, vă puteți retrage oricând consimțământul. Bineînțeles, ca alternativă ne puteți contacta prin e-mail la suport@CarShineApp.ro sau trimițând o scrisoare informală la adresa Bulevardul Timisoara, nr. 52, incinta Comprodcoop, Sector 2, Bucuresti.

Vă rugăm să luați în calcul că retragerea și modificările aferente sunt valabile doar pe viitor (nu și retroactiv) și vor intra în vigoare sau vor fi implementate în cel mult 48 de ore de la retragerea consimțământului. Această întârziere se datorează unor rațiuni tehnice ce nu permit implementarea mai rapidă.

3. Temeiul prelucrării

În general, procesarea Datelor cu caracter personal este necesară în vederea desfășurării activității specifice scopului prelucrării, mai exact, furnizării serviciilor prin intermediul aplicației CarShineApp.

În general, vi se solicită să furnizați datele dumneavoastră cu caracter personal în mod obligatoriu.

Pentru a putea prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, SC Inova Systems Apps SRL se bazează pe diferite temeiuri juridice, după cum urmează:

 1. Prelucrarea este necesară pentru a face demersurile necesare înaintea încheierii contractului între dumneavoastră și SC Inova Systems Apps SRL, precum şi pentru desfășurarea contractului existent;
 2. Prelucrarea se bazează pe consimțământul dumneavoastră ca temei juridic pentru colectarea, prelucrarea și utilizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal cum ar fi, de exemplu, pentru scopuri de marketing, astfel cum este permis de legea aplicabilă;
 3. Prelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unei obligații legale, cum ar fi, de exemplu, emiterea unei facturi;
 4. Prelucrarea este necesară în scopul interesului legitim al societății de a prelucra respectivele date. În desfășurarea activității sale, CarShineApp prelucrează datele dumneavoastră pentru a vă putea oferi serviciile solicitate, astfel cum este descris in prezenta Politica.

4. Prestatori de servicii de prelucrare și activitatea de prelucrare în țările aflate în afara Spațiului Economic European

În anumite situații facem aranjamentele necesare astfel încât datele dumneavoastră cu caracter personal să fie prelucrate de către furnizori externi (de ex., depanare, transmitere comunicări prin poștă). Acest lucru impune transmiterea datelor dumneavoastră cu caracter personal furnizorilor noștri externi, pentru un anumit scop (limitat la obiectul respectiv). Ne-am selectat furnizorii cu atenție și le-am atribuit sarcinile în scris. Aceștia sunt obligați contractual să respecte instrucțiunile noastre și am obținut informații cu privire la măsurile tehnice și organizaționale pe care le iau în vederea prelucrării datelor cu caracter personal în condiții de siguranță. De asemenea, le solicităm furnizorilor noștri de servicii să respecte reglementările de protecție a datelor aplicabile. Colaborăm cu furnizori din UE și alte țări din SEE. Am încheiat contrate de prelucrare cu furnizorii noștri externi conform prevederilor art. 28 alin. (3) din GDPR, clauzelor contractuale standarde UE conform prevederilor art. 28 alin. (7) din GDPR sau transferul se bazează pe o hotărâre a Comisiei UE conform art. 45 GDPR (de ex., Privacy Shield).

Stocăm toate datele noastre prin intermediul unui furnizor de servicii cloud din UE sau în infrastructuri și sisteme IT din cadrul locațiilor noastre din UE.

Colaborăm și cu furnizori de servicii de plată, care facilitează prelucrarea plăților conform prevederilor punctului 2.2. În plus, colaborăm cu un serviciu de prevenire a fraudei pentru a ne proteja împotriva situațiilor de neplată, conform punctului 2.3. Dacă v-ați exprimat acordul să primiți informații și oferte personalizate (punctul 2.4) și să fiți contactat de noi pentru studii și chestionare (punctul 2.5), atunci lucrăm cu agenții și prestatori de servicii de marketing. Vă rugăm să nu ezitați în a ne contacta la adresa suport@CarShineApp.ro dacă doriți să aflați mai multe despre prestatorii de servicii pe care îi utilizăm.

Ne rezervăm însă dreptul de a divulga informații în ceea ce vă privește dacă suntem obligați prin lege sau dacă ni se solicită aceste lucruri de către autoritățile administrative sau de aplicarea legii (de ex., poliție sau instanțe de judecată etc.).

5. Drepturile dumneavoastră

Aveți dreptul de a ne solicita informații în orice moment cu privire la datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le reținem, cât și cu privire la originea, destinatarii sau categoriile de destinatari cărora le sunt transmise sau divulgate aceste date, scopul reținerii și prelucrării, perioada de retenție, procedura noastră decizională automatizată, dreptul la portabilitatea datelor, existența dreptului de rectificare, ștergerea, restricționarea sau opoziția împotriva prelucrării și dreptul de transmitere de sesizări autorității de supraveghere.

De asemenea, aveți dreptul la rectificarea datelor incorecte și, în cazurile în care prevederile legislative sunt îndeplinite ștergerea acestora, cât și la restricționarea prelucrării lor. În baza condițiilor prevăzute de legislația aplicabilă (GDPR), aveți următoarele drepturi:

 1. Dreptul de acces: Aveți dreptul de a vi se comunica, la cerere, dacă datele dumneavoastră cu caracter personal sunt prelucrate, și dacă da, aveți dreptul de a solicita accesarea acestora. Informațiile includ, printre altele, scopurile prelucrării, categoriile de date cu caracter personal afectate și destinatarii sau categoriile de destinatari cărora le-au fost divulgate sau le vor fi divulgate datele dumneavoastră cu caracter personal. Aveți dreptul de a obține o copie a datelor cu caracter personal prelucrate. Pentru copii suplimentare, vă putem percepe o taxă rezonabilă, în baza costurilor administrative.
 2. Dreptul la rectificare: Aveți dreptul de a obține din partea noastră rectificarea datelor dumneavoastră cu caracter personal incorecte. În funcție de scopul prelucrării, aveți dreptul de a completa datele cu caracter personal incomplete, inclusiv prin intermediul unei declarații suplimentare.
 3. Dreptul la ștergere („dreptul de a fi uitat”): Aveți dreptul de a ne solicita să vă ștergem datele cu caracter personal.
 4. Dreptul la restricționare: Aveți dreptul de a solicita restricționarea prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal. În acest caz, datele respective vor fi marcate și pot fi prelucrate de noi doar în anumite scopuri.
 5. Dreptul la portabilitatea datelor: Aveți dreptul de a primi datele dumneavoastră cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat, în format structurat, comun și care poate fi citit de aparate, și aveți dreptul de a transmite aceste date unei alte entități fără obiecții din partea noastră.
 6. Dreptul de a obiecta:

Aveți dreptul de a obiecta, pe motive legate de situația dumneavoastră, în orice moment, față de prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal de către noi, și ni se poate solicita să nu vă mai prelucrăm datele cu caracter personal. Dacă aveți dreptul la obiecție și vi-l exercitați, nu vom mai prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal în scopul respectiv. Exercitarea acestui drept nu presupune niciun cost.

Acest drept poate fi invalidat în special dacă prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară pentru formalitățile aferente încheierii unui contract sau pentru îndeplinirea unui contract deja încheiat.

Puteți transmite solicitări de informații, retragerea consimțământului, obiecții și alte comunicații privind prelucrarea datelor prin e-mail la sau la adresele prevăzute în introducere.

6. Securitatea datelor

Am luat măsurile tehnice și organizatorice adecvate pentru a garanta securitatea datelor, în special pentru a vă proteja datele cu caracter personal împotriva accesării de către terți, cât și împotriva modificării, pierderii sau distrugerii intenționate. Aceste măsuri sunt revizuite periodic și adaptate conform celor mai noi tehnologii. Transferul datelor dumneavoastră de la dispozitivul dumneavoastră (de ex., smartphone) către noi este întotdeauna securizat

7. Perioada de retenție

Datele dumneavoastră vor fi reținute pe durata desfășurării contractului (atâta timp cât folosiți aplicația CarShineApp și o perioadă de 6 luni de zile de la ultima utilizare). În principiu, vă vom păstra datele cu caracter personal pe durata solicitată sau permisă de legislația aplicabilă. După încetarea relației contractuale dintre noi, vă vom reține datele pe o perioadă de trei ani de la acest moment. În plus, prevederile legale (de pildă perioadele de retenție în baza legislației fiscale) impun reținerea anumitor date despre dumneavoastră pe o perioadă de zece ani. Ulterior, vom elimina/șterge datele dumneavoastră cu caracter personal din sistemele și evidențele noastre și/sau vom lua măsuri pentru a le anonimiza, astfel încât să nu mai puteți fi identificat în baza acestora.

Dacă se inițiază o măsură legală sau disciplinară, datele cu caracter personal pot fi păstrate până la finalul acestei acțiuni, inclusiv eventualele perioade de apel sau de recurs, iar apoi vor fi șterse sau arhivate, conform prevederilor legislației aplicabile.

————————

5. NORME DE ETICĂ ŞI LIMBAJ

Sunteţi de acord să nu folosiţi aplicaţia CarShineApp şi serviciile puse la dispoziţie prin intermediul său pentru a: încărca, publica sau transmite în alt mod orice conţinut care este ilegal, defăimător, ofensator, ameninţător, abuziv, vulgar, obscen, de natură concurenţială, care afectează intimitatea altei persoane, îndeamnă la ură rasială, etnică sau este în alt mod ofensator, de natură a intimida, ofensa sau răni persoanele în orice mod, ori pentru a pretinde fără drept că sunteţi o altă persoana sau instituţie, inclusiv, dar nu limitat la, reprezentant al CarShineApp, lider sau mediator al unei discuţii, ghid sau gazda a aplicaţiei CarShineApp, sau să afirmaţi în mod fals sau să indicaţi în alt fel afilierea cu o anumită persoană sau instituţie, ori pentru a falsifica datele de identificare, sau să le manipulaţi în alt mod, cu scopul de a deghiza sau ascunde originea oricărui conţinut transmis prin intermediul aplicaţiei CarShineApp.

Sunteţi de acord să despăgubiţi şi să protejaţi CarShineApp, partenerii şi angajaţii săi de orice pretenţii sau cereri, inclusiv cheltuieli de judecată sau onorarii pentru avocaţi, făcute de o terţă persoană sau organizaţie datorită sau reieşind din conţinutul mesajelor personale sau datorită folosirii serviciilor CarShineApp, violării Regulilor de Utilizare sau violării oricăror drepturi ale acelui terţ.

6. LITIGII

Prezentul acord se completează cu dispoziţiile legale aplicabile în materie, aflate în vigoare în România. Legea care guvernează prezentul acord este legea română.

În cazul naşterii unui litigiu, părţile vor face tot posibilul să le rezolve pe cale amiabilă, în acest sens procedând la o conciliere prealabilă.

În cazul în care concilierea prealabilă dintre părţi a eşuat, soluţionarea litigiului revine exclusiv instanţei române competente material. Cu toate acestea, aplicaţia CarShineApp, deţinătorii acesteia, angajaţii acestuia, partenerii ori reprezentanţii acestuia au posibilitatea de a alege instanţa pe care să o învestească cu soluţionarea litigiului în funcţie de alte criterii pe care le consideră relevante precum domiciliul utilizatorului, legea mai favorabilă, timpul de soluţionare a litigiului, etc… În această situaţia, doar deţinătorul aplicaţiei CarShineApp poate să aleagă o instanţă din afara României.

7. DIVERSE

Nimic din prezentul regulament nu creează sau oferă drepturi sau alte beneficii în favoarea unei terţe părţi.

CarShineApp poate să denunţe unilateral prezentul acord cu oricare dintre utilizatori, sau în mod colectiv cu aceştia, parţial sau integral.

Înştiinţările către utilizatori pot fi făcute pe cale electronică. CarShineApp mai poate face notificări cu privire la schimbarea Regulilor de Utilizare prin afişarea de înştiinţări către utilizatori în mod general, în cadrul serviciilor disponibile pe aplicaţia CarShineApp.

 

Echipa CarShineApp